LightHouse it-marketing

SEO en SEA: Google is niet gek!

De relatie tussen zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine-adverteren (SEA).

Het is niet zo moeilijk om helemaal bovenaan te komen bij een zoekopdracht in Google. Als je wat advertenties inkoopt en er dus wat geld tegenaan gooit, is het zo gepiept met Google Ads. Maar ben jij ook zo iemand die naarstig op zoek is naar het eerste resultaat waar het woordje “Advertentie” niet bij staat?

Bij SEO gaat het er vooral om dat, de tekst die op je website staat goed gevonden kan worden door Google. Het is hierbij belangrijk dat zoekwoorden die mensen intypen om jou mogelijk te kunnen vinden terug komen in de teksten op je website. Een voordeel van SEO ten opzichte van SEA is, dat het helemaal gratis is en dat het op termijn potentieel winstgevender is. Bij advertenties blijf je namelijk voor klikken betalen. Bij zoekmachineoptimalisatie doe je het zelf of je huurt eenmalig een expert in. Als je site eenmaal goed scoort op zoektermen, kan je daar jarenlang van profiteren.

Google is niet gek en laat zich niet makkelijk foppen. Misschien denk je: ‘eitje die zoekmachineoptimalisatie. Ik zet gewoon honderd keer het woord ‘ICT-marketing’ achter elkaar.’ Helaas gaat dat feestje niet door want keyword stuffing wordt herkend door Google en gekwalificeerd als spam. Een online marketingstrategie die het labeltje spam heeft, is natuurlijk gedoemd te mislukken.

Mensen die veel van taal en tekst houden zijn Google uitermate dankbaar. Niets is namelijk lelijker dan een tekst met constante woordherhaling. Varieer dus in je woordkeuze of huur een SEO-professional in. Daarmee ondervang je meerdere zoekmogelijkheden want waar de een misschien zoekt op ‘ICT-marketing’, zoekt een ander op ‘IT-marketing’ of ‘marketing van IT-producten en bedrijven’.

Wat Google wel belangrijk vindt, is dat zoekwoorden vooraan staan in de tekst. Dus een mooie literaire opbouw naar het hoogtepunt is niet zo verstandig. Val gewoon lekker met de deur in huis. Zet de belangrijkste woorden zoveel mogelijk bovenaan en zet ze ook zo dicht mogelijk bij elkaar. Het liefst precies zo als erop gezocht wordt. Begin bijvoorbeeld met: ‘Het beste ICT-marketingbedrijf van Nederland is LightHouse. Onze SEO-experts kunnen IT-bedrijven helpen met hun online marketing door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en advertenties.’


Reactie plaatsen